Make your own free website on Tripod.com
 
« July 2017 »
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
 
 

Entries by Topic
All topics  «




Pelawat
Free Counters

terselit dan berbelit
Friday, 18 February 2005
maafkan aku yang curang

sayang.

maafkan abang.kali ini abang betul-betul mintak maaf.abang tidak mampu bahagiakan sayang.abang rasa hipokrit sangat!.sampai bila abang harus berkeadaan begini?.mampukah abang bertahan lagik?tidak rasanya.

oleh itu,abang memohon kemaafan dari sayang.semoga sayang mengerti.jiwa abang tidak ada lagik untuk dirimu.perasaan ini sudah semakin pudar hilang ditelan hipokrasi dan globalisasi.

dengan keadaan kita yang sentiasa tertekan.mampukah kita boleh bergurau senda lagik?.bolehkah kita meluahkan kata-kata mesra bercampur bujuk rayu?.bolehkah kita saling omel-mengomel seperti dulu.tidak lagik rasanya.

dirimu tetap akan ku kenang sehingga ke akhir hayatku.sayanglah yang pertama yang hadir menghulurkan rasa cinta kepada abang untuk hidup di dunia ini,tapi itu semua duluuuuuuuu.tidak lagik sekarang ini.

keputusan yang akan diambil amatlah berat.berharian abang memikirkannya,semakin dipikir semakin rasa tertekan.maafkan abang sekali lagik sayang.

kehadiran "dia" dalam hidup abang memang tidak dinafikan akan membahagiakan abang.janganlah sayang salahkan "dia".salahkanlah abang kerana tidak pandai menjaga hati masing-masing.

keserasian antara kita tidak ada lagik.sayang semoga tabah untuk menghadapi hari-hari yang akan datang.maafkan abang yang curang ini sekali lagik.semoga sayang akan terus hidup!.

jadi,keputusan telah diambil.abang akan melepaskan sayang.jangan takut.abang takkan sms saja kata-kata itu.abang akan lafazkannya dalam ini sahaja.

sayang ku tripod.abang ceraikan kau dengan tolak 33 suku.selamat tinggal sayangku!.*sob*

laaaaa..yang korang dok tangkap suspen dan touching tu naper?.ni hah,klik sini untuk blog baru aku!.


let it be ayobkelubi at 9:17 AM
Tuesday, 15 February 2005
aku semakin berkarat
Mood:  accident prone

(ayat alasan biasa) : lama gila seh aku tak menulis dalam ni!.rasa cam bertahun jek!.

seminggu dua ini penuh dengan dugaan sampai serabut kepala aku memikirkannya.salahnya aku juga,tidak pandai mengendalikan situasi.alih-alih aku yang terjerat dan tersepit.

keseluruhannya,aku terpaksa memekakkan telinga dan menebalkan muka menghadap sesiapa yang tahu.pedih memanglah pedih tapi kalau itu dah salah ku.berani buat berani tanggunglah!.

ikutkan hati memang hendak lari jauh dari ini semua tapi kalau aku lari,bunyi dayus bukan?.semestinya aku kena kuat hadapi ini semua.dah memang salah aku!.

mungkinkah tahun 2005 ini tahun yang agak lembap bagi aku?.entahlah!.rasa bosan semacam terpaksa menghadapi rutin-rutin yang biasa dilakukan.aku mahu buat benda lain!!!!!.

opps,jangan tertekan,kalau aku tertekan aku akan hilang pertimbangan.aku akan hilang kesabaran.itu yang paling aku nak elakkan sekarang ini.

kepada semua yang merindui aku, :p
jangan bimbang,aku ada,aku akan teruskan menulis kerana ini memang kegemaranku.

kepada semua yang bimbang.
jangan gusar,aku dah okay balik.

korang,jom minum!.

let it be ayobkelubi at 8:08 AM
Monday, 7 February 2005
adakah?

tak pasti.

adakah ini yang terakhir?.

adakah ini yang penghabisan?.

adakah ini jalan mati?.

adakah ini saja yang tinggal?.

adakah ini harapan yang tertinggal?.

adakah ini garisan penamatnya?.

adakah ini penghujung cerita?.

tak pasti.

*sob*

let it be ayobkelubi at 10:39 AM
Wednesday, 2 February 2005
hey,itu aku!

alah,aku tahulah dari luaran nie aku nampak cam kerek jek.bak kata orang putih,like an ignorant bastard.

cakap aku kasau,cakap aku kuang ajor,perangai cam bagus jek.buat orang benci jek!.

tapi

aku mintak ko tengok jugaklah bright side aku lak.dari dalam hati aku camner.luar dan dalam aku tak mungkin sama.mungkin bunyi cam aku nie hipokrit tapi hey itu aku!.takkanlah aku tergamak nak buat apa yang mulut aku cakap!.

mulut aku memang cam gampang sket.tapi gampang-gampang mulut aku ader had dan batasan.mulut aku nak bergampang pun tengok keadaan juga!.kalau aku baru kenal kau sehari dua,mulut aku taklah gampang.

kau tak caya,kau tanya kawan-kawan baik akulah!.diaorang kenal aku sangat-sangat.baik kawan menangis ataupun kawan ketawa.

iskhh,aku nak berubah?.mana mungkin bak kata dayang nurfaizah,berubah luaran mungkin sulit tapi berubah dalaman insya-allah aku pelan-pelah kayuh.

bukan aku nak ungkit ker apa ker cuma aku nakkan satu bentuk keadilan sahaja.don't ever fucking judge a book by its cover!.itu sahaja aku nak cakaplah!.

kalau ko nak dengar ker atau tidak.ikut suka kau lah!.tak dapek den nak nolong dah!.sudahlah!.

HEY ITU AKU!.

let it be ayobkelubi at 2:41 PM
Tuesday, 1 February 2005
cerita encik bala pasal domain

encik bala bercerita semalam,mengenai domain.macam mana nak bagi kami semua paham apa yang dimaksudkan dengan domain.

jalan cerita serta suara encik bala membolehkan aku ingat cerita dia dan aku nak korang pun kongsi ler dengan aku.kira macam cerita abang naga dalam GT3 mengenai rashid bulan talked about bandwith.

(sila baca ikut slanga encik bala)

okeh,you all ah,cuba bayangkan you all adalah user yang selalu hari-hari guna network.you all pula belongs to every domain yang you all duduk dalam.

apa macam itu domain yg you duduk dalam kerja?.senang sajaaaaa.you all bangun pagi.mandi semua siap apalah lepas tu you all masuk kereta,you all pergi kerja,you all masuk itu jalan saja.you all sudah ada itu dalam JPJ punya domain.sebab apa?.you all kena patuh apa saja arahan atas jalan yang JPJ buatlah.kira sekarang you all ada dalam JPJ punya domain,semua dia punya OUkah,GPkah,permissionkah you all kena ikut itu JPJ punya domain.

lepas tu you all sampai itu tempat kerja,you all masuk pulak itu tempat kerja punya domain,sama macam JPJ you all pun kena ikut tempat kerja punya domain.kalau tarak ikut,kena apa?.kena buang kerjalah!.

lepas tu you all balik rumah,you all sudah ada dalam itu punya keluarga domain,kena ikut itu domainlah.jadik bapak,jadik anak,jadik suami,kalau malam tarak ikut polisi yang ditetapkan,you all kena apa?.itu wife suruh you tido depan tvlah!.

kami semua gelak.yang perempuan tersipu-sipu malu bak siput.

encik bala punya penerangan mmg masuk kepala otak.sampai skang aku leh ingat.untuk kelas aku akan datang.aku nak citer benda yang sama ngan anak-anak murid aku kat ulu banat sana tu nanti.

errrr..korang paham tak?

let it be ayobkelubi at 12:47 PM
Thursday, 27 January 2005
ini sebuah kisah usang yang diulang cetak

dia cukup pasti tarikhnya.hari sedunia meraikan keperwiraan saint valetine menulis surat cinta yang pertama semasa sedang berperang melawan naga sakti berapi berkepak tembaga bersaiz 29 inci.

dia masih ingat lagi,bangkit dari tidur,dia keluar dari biliknya.sunyi sepi.dia keluar dari blok kediamannya.sunyi sepi.semua telah keluar meraikan hari itu.dia menggeleng kepala.lambert dan butler dicapai.dinyalakannya sebatang,geleng kepala lagik.

dam,dum,dam,dam,ding,warghhh!!.masa tu dia tengah gila dengan halwa bingit dari band cold --- goodbye cruel world.menjerit-jerit dia sambil memastikan setiap inci pelusuk badannya basah ditemani dengan haruman strawberry bodyshop.

seluar khakis berwarna hijau lusuh disarungkan.baju kemeja fred perry yang baru dibeli dikedai bundle disarungkan.sweater biohazard dibeli di hitman disarungkan.beanies kegemaran syuhada disarungkan.eh mana kasut converse satu hitam satu putih diletakkannya?.oh,dalam stor rupanya!.keluar.masih sunyi sepi.geleng kepala lagik.

jeritan suara scooter ward makin kuat ditelinganya setelah dipindahkan dari radio besau ke discman.dia melangkah perlahan.menyusuri kawasan kediamannya.sunyi sepi lagik.kali ini dia tidak mengelengkan kepala.hanya menghangguk kepala melayan rentak.

melongo dia ditepi tembok.menanti kenaikkannya tiba.dulu mula-mula sampai tambangnya baru 55 sen,sekarang sudah naik kepada 75 sen.cepat betul masa berlalu.dia menanti kenaikan yang berkembar dua ke atas.suka benar dia duduk dibahagian atas.boleh tengok bumbung rumah orang pikirnya.

sedar tak sedar,dia sudah berada di pekan newport.oh,ramainya umat!.masing-masing sibuk berpasangan sambil memegang bunga,coklat dan bahan-bahan lain yang berwarna merah hati,jambu,darah dan warna kelabu taik anjing.dia geleng kepala.

hatinya terdetik,adakah takdirnya sememangnya tidak dapat memastikan takdirnya untuk menepati takdir?.entahlah,dia mengeluh perlahan.

cuaca cerah yang dingin menyebabkan hatinya semakin membeku.pergi mampus dengan itu semua!.dia mendengus tiba-tiba.

langkahnya terhenti,matanya merenung tepat ke dalam kedai yang baru dilaluinya.naluri kelakiannya tersentak.adakah ini yang dicari selamanya.

tubuh montoknya serta pinggul yang besar mencairkan hatinya.lehernya yang jinjang menaikkan nafsu remajanya.ditambah pula dengan warna merah yang dipakai menyebabkan berahi kejantanannya berpeluh dingin.

aku mesti dapatkannya!.getus hati kecilnya.dia melangkah masuk ke dalam kedai itu.idaman hati masih lagik disitu.tegak berdiri,dia memandangnya.cuba tersenyum.sebentar sayang,abang akan datang kejap lagik.

berapa?

250 saja mate!

alah,mahal giler sangat!

tangan kiri punya mate!

200,nak amik,tak nak...errrr

ok,ok bolehlah tambah 10 untuk beg dia.

setuju!.

dia keluar dari kedai itu.tersenyum puas,idaman hati telah berjaya dipeluknya.hatinya berbunga riang.tak sia-sia hari ini untuknya.

dia memandang kepada idaman hatinya.

selamat hari valentine!.

Gitar SG series by Gibson berwarna merah dipeluknya semakin kuat.dia melangkah pulang,tersenyum puas.

hatinya menjerit,yahoooo,aku dah beli gitar karen oiii!!!!!.

let it be ayobkelubi at 1:28 PM
Wednesday, 19 January 2005
dearest kak long

tripod biol sejak akhir-akhir ataupun network tempat aku yang biol?.entahlah.nak tunggu dia bukak page pun berjenaah kepala otak aku menunggu.

+++

dearest kak long,

first of all,before this long boring babbling from me.i just want to you know that you are the best kak long i ever had.the love and the care you gave me is so unbearable,so undefined eventhough sometimes i do make you feel sick about me! :D yet you are the best among the others i ever had!.you have a special room inside my heart.the moment we shared together,i will cherised it until the day is over.

dearest kak long,

when the news i heard directly from you,i am a litle bit of shock.my godness!.have you lost your mind?.have you think good enough what is best for you?.no i did not mad at you,i did not angry at you but this kind of news make me want to break down and cry.

what have you done that you deserved this kind of fate?.i asked myself again and again.you do not have to received this fate upon your lifes.you deserved something more better than that.

dearest kak long,

me,as your favourite litle brother (am i?) really wish that this could never happen to you.yeah,maybe i got carried away with the situation right now but trust me kak long,as much as you wanted the best for you so do i the same.it just i do not want you regret it later on...

dearest kak long,

yeah,this is your own choice,you the one created it on your life's path but it just do not make any sense to me.seriously.still wondering..why?.

i got nothing to hold on it even i do not have any rights to make it not happen but i will pray for you my sweet kak long for your happiness and may the sweetest things will come to brighten up your lifes forever to the eternity.

your litle brother.

let it be ayobkelubi at 2:15 PM
Wednesday, 5 January 2005
harapan di ulu banat.

dulu masa mula-mula sekali aku masuk berkerja dengan dunia ini,aku amat gembira malahan lebih teruja kerana membayangkan betapa banyaknya pengalaman yang boleh aku kutip dari mereka-mereka yang dipanggil sifoo.

tempat pertama,aku di utara,oh,kenangan disitu memang manis dan hebat!.macam-macam aku pelajari dan aku tak kisah dimarahi ataupun disindir oleh mereka.janji ilmu yang tak ternilai aku perolehi.

tempat kedua,aku di bandaraya anggerik!.masa ni,aku dah boleh berdiri dengan sedikit gagah,bukan nak riakler tapi kepercayaan yang diberi membuatkan aku semangat tapi dalam masa yang sama situasi kerja amatlah menyakitkan hati. aku jadi semakin tidak bersemangat,jadik semakin malas tapi aku kena buat apa yang patut kalau tidak tunggang-terbalik jadiknya.ini bukan nak bangga tapi itulah kenyataannya.perasaan aku bercampur baur.aku rindukan tempat aku di utara.lama-kelamaan aku berjaya menyesuaikan diri cuma bila aku berpindah ke tempat ketiga.nama aku busuk sekali di tempat kedua,damn!.

sekarang di tempat ketiga,ulu banat aku bagik nama.aku kembali ke asal aku.aku kembali menjadi anak murid yang bodoh.aku kena bukak buku balik tentang segala-galanya.biarlah apa orang nak kata.janji aku mendapat kepuasan yang aku rindukan selama ini.kepuasan kerja sebagaimana aku di utara.

apa yang aku impikan selama ini sudah hampir tercapai.harap-harap aku mampu membawnya dan tidak memalukan aku.semoga ianya terus menjadi satu pelantar untuk aku makan planta,eh silap....untuk aku terus menjadi apa yang aku inginkan selama ini.amin!.

aku teringat lawak bangsat yang aku buat 4 tahun dulu kepada kawan-kawan aku yang senasib dengan aku sekarang ni.

"hek eleh,belajar jauh-jauh jaga libary jek?.apa barang?".

korang.kita sekapal sekarang ni!.hahahaha.wish me luck guys!.


let it be ayobkelubi at 11:35 AM
Tuesday, 4 January 2005
apa sudah jadi?
aku bajet lepas si KJ jaringkan gol,kira dah selesalah,so aku pun bergeraklah pulang ke rumah aku selepas habis waktu pertama tapi aku silap.

padang itu petak
bola itu bulat
kalau dah memang haprak
tempat sendiri pun jadi musibat.

aduhai,kecewa giler babas tahap cipan lahanat betul bila aku sms medot untuk tahu result dia.macam rasa tak percaya jek!.

"kalah 4-1,aggregat 5-3. what the heck?.

aduh,aduh,aduh.kalau aku yang kat rumah lagik tensen.apatah lagik yang pergi stadium semalam?.

hari ini hari kecewa aku.aku kecewa!!!!.uwaaaaaaa.

untuk berita lanjut

let it be ayobkelubi at 7:21 AM
Updated: Tuesday, 4 January 2005 7:22 AM
Thursday, 30 December 2004
memanglah bagus sangat

tsunami yang melanda malaysia ada gak kebaikannya.

tsunami yang melanda ini telah berjaya menamatkan tsunami yang akan menjelma esok.

tsunami esok yang tiap-tiap hujung tahun yang selalu merosakkan akal fikiran memang susah nak dielakkan walaupun boleh dijangkakan kehadirannya.

memang padanlah tsunami ahad lepas datang.

cukup-cukup bagus!.

cayalah!.

For you my dear sister
Holding onto me forever
Disco dancing with the rapists
Your only crime is silence
Can't work at this anymore
Can't move i want to stay at home
Tied up to all these crutches
Never far from your hands
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Can't speak, can't think, won't talk, won't walk
Doctors tell me that i'm cynical
I tell them that it must be chemical
So what am i doing girl
Cry into my drink i disappear
Eyes for teeth waving over me
Bring down the shadows of my mind
Sleep and breathe under our sheets
Inhale the anxiety in-between, in-between, in-between, in-between
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Through september under the weather
In-between, in-between, in-between, in-between
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Tsunami tsunami came washing over me
Take the gi's i will have the spies

sini

let it be ayobkelubi at 10:04 AM

Newer | Latest | Older